Header image  
a Treeplast® Product  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Het verhaal achter de Tree-Pod

Een aantal jaren geleden is Treeplast ontwikkeld in samenwerking met verschillende partners in Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Een 100% natuurlijk, hernieuwbaar materiaal werd aangepast voor de verwerking in spuitgietmachines. Het basismateriaal, je kunt het raden -geen kurk-, maar hout. Na een lange testperiode en veel verschillende recepten hebben we besloten dat het tijd was voor een nieuw product in Treeplast.

Uitdaging in Bio-based Treeplast
Dat was eenvoudiger gezegd dan gedaan, vooral omdat het nieuwe bio-based materiaal nog al wat uitdagingen heeft (zoals de meeste bio-materialen). Het eenvoudig vervangen van bestaande kunststof producten door Treeplast producten werkt niet: die producten zijn geoptimaliseerd voor de specifieke plastics en de mechanische eigenschappen van kunststoffen zijn niet zo slecht vergeleken met bio-based materialen. Daarom kijken we naar nieuwe producten die functies kunnen vervullen waarbij het Treeplast materiaal superieur is ten opzichte van traditioneel kuststof of andere materialen.

Golftee en Keilsteen
Een van de eerste demonstratie producten was een golftee (bio afbreekbaar) en een Keilsteen (Skipstone). Deze producten werden gebruikt als voorbeeld om te laten zien wat Treeplast kan en niet als echt product voor op de markt. Voor meer duurzame producten werd in Oostenrijk een speciale stro schroef ontwikkeld, voor het bouwen met strobalen.

Treeplast productie
Nu kunnen we productie van het Treeplast materiaal lokaal verzorgen en in Nederland worden de producten gespuitgiet. Het materiaal is inmiddels ver genoeg ontwikkeld voor de standaard spuitgietmachine en we kennen verschillende recepten voor uiteenlopende toepassingen. Door onze ervaring kunnen we de juiste matrijs maken voor het juiste product.

Maar wat voor product?
Tegenwoordig is het een flinke uitdaging om een bio-based product op de markt te brengen. Er zijn vele concurrenten in kunststof/hout combinaties, maar ook is er nog wel eens een twijfel bij de materiaal eigenschappen van bio-based materialen.

Europees
Hiervoor zijn we uitgerust met een hoogwaardig CAD programma en 3D printer in bio-based materiaal (PLA). En onze partners zijn bekend om hoogwaardige productie van matrijzen en spuitgieten. Niet in China of India, maar in Europa. 

 

Tree-Pod nu te bestellen in de webshop

 
Laptop
laptop with tree-pod
Basis Laptop verhoger is ideaal voor het nieuwe werken op je desktop. Je presentaties zien er nog beter uit in een hogere positie!

Tablet
Tree-Pod1 Een beetje puzzelen en de Tree-Pod verandert in een mooie standaard voor je Tablet.

Veel meer...Tree-Pod 4
Boeken, je telefoon, maar ook een grotere laptop kan ondersteund worden met vier elementen van de Tree-Pod.

Tree-Pod nu ook leverbaar via R-Go-Tools


Treeplast®


Producten uit 100% bio-based materiaal

   
 
©2015 Tree-Pod   PE Design & Engineering B.V. info[AT]treeplast.com